Chae Eun Rhee

7 oktober 2022 t/m 8 januari 2023

Buitenplaats Doornburgh presenteert NIEUW WERK, een tentoonstelling waarin drie kunstenaars nieuw werk laten zien dat zij tijdens een residentie op de buitenplaats maakten. Elk geeft een heel eigen perspectief op de omgeving, de natuur en de architectuur van het voormalig klooster. In het najaar van 2022 zie je NIEUW WERK van residenten Bart Lunenburg, Natalia Ossef en Chae Eun Rhee.

Korte documentaire over Chae Eun Rhee op Buitenplaats Doornburgh

De Koreaanse kunstenaar Chae Eun Rhee maakt monumentale olieverfschilderijen. Een samenspel van verschillende scènes van echte en virtuele mensen, taferelen uit de kunstgeschiedenis, dagelijkse dingen die haar opvallen en de altijd terugkerende regenbogen. Alles beweegt door elkaar heen in een felgekleurd schouwspel. De periode dat zij woonde en werkte op de buitenplaats heeft zijn naklank in haar schilderijen. De groene omgeving en blauwe luchten maakten haar kleurgebruik intenser, en ook de iconische Hollandse wolkenlucht is terug te vinden op haar doeken.

Op Buitenplaats Doornburgh heeft zij o.a. gewerkt aan een commissie voor het Centraal Museum Utrecht, een doek van wel 2 x 3 meter, welke als eerste tijdens haar presentatie te zien zal zijn. Hiernaast presenteert Chae ook andere nieuwe werken.

Werktafel
Chae Eun Rhee bij Buitenplaats Doornburgh
Foto: Lize Kraan
Werk van Chae Eun Rhee

Scroll naar boven