René ten Bos & Eva Meijer – Hoe overleven we de extinctie?

Op zaterdag 18 januari komen filosoof René ten Bos, voormalig Denker des Vaderlands en filosoof/kunstenaar Eva Meijer naar Doornburgh. Deze twee denkers hebben uitgesproken visies op de slinkende biodiversiteit en de mogelijke ondergang van het leven. De rijkdom van diersoorten en plantensoorten slinkt onrustbarend, als gevolg van menselijk handelen. Ook het menselijk voortbestaan staat op het spel, zo bleek uit een recent VN rapport. ENDLESS LIFE krijgt daarom in deze tweede Doornburgh Dialoog een vraagteken: Endless Life? Zijn we inderdaad bezig het leven op aarde kapot te maken, of zijn dit de zoveelste overtrokken doembeelden?

René ten Bos, hoogleraar filosofie in Nijmegen publiceerde in 2019 het boek ‘Extinctie’ , waarin hij dwars door al het pessimisme probeert te kijken. Eva Meijer is beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver, singer-songwriter en bekend van haar werk over dierenrechten. In 2019 verscheen When animals speak, toward an Interspecies Democracy waarin ze betoogt dat mensen beter moeten luisteren naar de stemmen van dieren.

Programma
15:00 uur inloop
15:30 uur aanvang
17:30 uur einde
Deelname: €25,00 regulier / € 17,50 student/ €10,- studenten Universiteit Utrecht
(entree inclusief toegang tentoonstelling)
Voertaal: Nederlands
Locatie: Buitenplaats Doornburgh, Diependaalsedijk 17, 36021 GH Maarssen
Kaarten: Bestel ze online of mail naar info@buitenplaatsdoornburgh.nl

Aansluitend dineren
Combineer de lezing met een bijzonder diner bij DeZusters. De reguliere prijs voor een diner is € 75,00 (inclusief alle dranken, koffie en thee).
Speciaal voor deze avond betaal je voor de combinatie van lezing + tentoonstelling + diner € 95,00. Reserveren kan via www.dezusters.nl

Lezing + tentoonstelling
Voorafgaand aan de lezing is het mogelijk om de presentatie ENDLESS LIFE te bezoeken waarin verschillende kunstenaars reflecteren op het oneindige leven. In het voormalige klooster met werk van; o.a. Isabelle Andriessen, Sander Breure & Witte Van Hulzen, Daan Couzijn, Robert Glas, Nathaniel Mellors (UK), Katja Novitskova (EE), Temra Pavlovic, Rustan Söderling (SWE), JCJ Vanderheyden en Hannes Wiedemann (DE). Daan Roosegaarde ontwierp voor ENDLESS LIFE een speciale opstelling van het interactieve landschap DUNE en LOTUS MODEL.

Doornburgh Dialogen
Deze lezing is onderdeel van een reeks die hoort bij ENDLESS LIFE, waarin kunstenaars en wetenschappers reflecteren op het aanstaande eeuwige leven. Kunst en wetenschap bieden verschillende perspectieven op de vraag: Als we straks langer of oneindig leven, hoe ziet dat er dan uit? Diverse experts komen aan het woord tijdens de Doornburgh Dialogen, waar u ook in gesprek kunt gaan met de sprekers.

 

 

Scroll naar boven