Lezing Suzanna Jansen

De auteur van ‘Het Pauperparadijs’ Suzanna Jansen geeft op zondag 29 augustus een lezing op Buitenplaats Doornburgh over het najagen van idealen. Ze spreekt onder andere over haar boek ‘Ondanks de zwaartekracht’ en de parallellen met de tentoonstelling ‘Robots in Captivity’ die momenteel in de de priorij van Doornburgh te zien is.

Het boek ‘Ondanks de zwaartekracht’ is een ingenieus vlechtwerk van drie meeslepende levensverhalen, die van danspionier Steffa Wine (1913- 1991), van stadsontwerper Cornelis van Eesteren (1997-1988) en van haarzelf. Allen verhalen over idealen en de noodzaak van kunst, die zich afspelen tegen tegen de achtergrond van de eerste decennia van de twintigste eeuw.

In een beeldende stijl neemt Suzanna Jansen de lezer mee van de avant-garde in Parijs en Berlijn, via de onzekere jaren dertig, door de de oorlog en de wederopbouw. Ze beschrijft hoe twee van haar hoofdpersonen terecht komen in de maalstroom van het machinetijdperk. Hoe hun toenmalige toekomstdromen sporen hebben nagelaten in onze tijd. Dat combineert zij met het verhaal over haar eigen (mislukte) droom.

Na de lezing is er de gelegenheid om vragen te stellen aan de auteur.

Praktische informatie:

Datum: 29 augustus 2021
Tijd: 11:00u. tot ongeveer 12.30u.

Scroll naar boven