Voorstelling Dwalers

Op het rozenveldje naast het hoofdhuis speelt DWALERS van Duo Leeghwater en Henk Zwart; een modern wagenspel met een tandem in de hoofdrol. Het is een muzikale voorstelling met liedjes en verhalen waarbij verschillende ‘dwalers’ de revue zullen passeren. Aan de hand van een geheel eigen versie van ‘Der Wegweiser’ van Schubert en hun persoonlijke verhalen zoeken zij ieder hun weg. Het decor is een tandem, een schare aan instrumenten en natuurlijk het prachtige uitzicht!

Duo Leeghwater, vernoemd naar ingenieur Leeghwater (1575 – 1650), bestaat uit Marieke Franssen (fluiten) en Marieke Wenink (altviool). Het duo is ontstaan vanuit een fascinatie voor gemalen, even elegante als functionele gebouwen middenin een eenzame polder, die symbool staan voor de strijd tegen het water. Op deze bijzondere locaties geeft Duo Leeghwater concerten waarbij de omgeving en functie bij de uitvoering betrokken worden. Met nieuw gecomponeerde muziek en zelfgeschreven en verzamelde teksten wordt vorm geven aan de theatrale concerten.

De voorstelling is niet locatie gebonden maar speelt in op de huidige situatie waarin steeds alles veranderd en onzeker is, de voorstelling dwaalt door het land en vindt zo steeds weer ergens vaste grond onder de voeten; samen met haar toehoorders.

Dwalers is een mobiele voorstelling van Duo Leeghwater (fluit en altviool) en Henk Zwart (zang/spel) met een actueel thema en eigenwijze eigentijdse muziek van Bastiaan Woltjer, in regie van Marc Pantus.

Praktische informatie:

Datum: 21 augustus 2021
Tijd: 14:00u. en 16.00u.
Duur: 40 minuten
Kies een tijdslot bij het kopen van een kaartje.

Scroll naar boven