Koen Boeijinga

In november verbleef Koen twee weken op Buitenplaats Doornburgh, waarin hij zich in nachtelijke sessies in de kapel liet inspireren door de bijzondere architectuur en de rust van het gebouw.

Klik hier om een ticket te kopen.

Koen Boeijinga is een Utrechtse saxofonist en multi-instrumentalist. Als kernlid van stichting BUI (Bevordering Utrechtse Improvisatie) en oprichter van het achtkoppige ensemble MOA, levert hij een actieve bijdrage aan de Nederlandse scène voor geïmproviseerde en nieuwe muziek. In zijn spel streeft Koen naar het belichten van het moment en de unieke kenmerken van de speellocatie.

Met zijn solowerken geeft Koen een kijkje in zijn dagelijkse rituelen. Omringd door een kleurrijke verzameling instrumenten, waaronder fluiten, drums, percussie en zelfgemaakte objecten, vindt hij een grenzeloos plezier in het verkennen van klank. Zijn liederen, vaak repetitief, drone-georiënteerd en vol ruimte voor improvisatie, dienen als medium om een gevoel van totale betrokkenheid en vrijheid te bereiken. Koen verbindt het oude met het moderne en gaat, in een rusteloze en digitale wereld, terug naar het menselijke en primaire karakter van muziek.

Koen volgde afgelopen november een tweeweekse residentie bij Buitenplaats Doornburgh. Hij liet zich inspireren door de rust die voortvloeit uit de serene omgeving en bijzondere architectuur van het gebouw. Op deze zondagmiddag presenteert hij het resultaat van zijn onderzoeken. Geniet van een dynamisch en meeslepend soloconcert in onze prachtige kapelzaal.

Praktische informatie

Datum: zondag 11 december
Tijd: 15:00
Tickets: Klik hier om een ticket te kopen.

Koen Boeijinga met zijn instrumenten in de tuin van Doornburgh
Scroll naar boven