Lezing Sam Drukker

Op zondag 9 juli vertelt Sam Drukker over het thema “Verdrijving uit het Paradijs” naar aanleiding van zijn schilderij Man met Koffer, het werk dat onderdeel uitmaakt van de tentoonstelling EXODUS. Hij gaat tevens in op zijn manier van werken, over de complexiteit van “kijken” en het gebruik van gevonden materialen als drager van zijn schilderijen. Deze lezing is een samenwerking tussen Buitenplaats Doornburgh, Bijbels Museum en MUZE Kunstmagazine van de AVROTROS. De lezing duurt ongeveer 45 minuten met ruimte voor vragen.

EXODUS

Met EXODUS laten wij een meerstemmig verhaal klinken over de maatschappij van vandaag. Verhalen van aanstormende en gevestigde kunstenaars. Verbeeldingen van mensen met verschillende ervaringen en culturele achtergronden, uitgedrukt in zeer diverse kunstvormen.

Sam Drukker – Man met koffer

Sam Drukker

Het expressieve werk van Sam Drukker kenmerkt zich door een vlot handschrift, een theatraal licht/donker contrast en intens kleurgebruik. Vrijwel elk werk van Sam Drukker toont de menselijke figuur. Altijd spreekt daaruit de intensiteit waarmee hij karakter, gebaar, emotie en interactie heeft willen treffen. Al Drukkers werk is geschilderd op oud, gebruikt materiaal zoals op straat gevonden houten paneeltjes, zeildoek of tentzeil. Het is die ondergrond die al een verhaal in zich draagt en waarop hij met weinig verf aquarelleert. In Sam Drukkers werk liggen schoonheid en verval naast elkaar. Naast zijn werk als autonoom kunstenaar begeleidt Sam Drukker sinds 1990 eindexamenstudenten aan de Wackers Academie in Amsterdam en geeft hij met regelmaat masterclasses, gastlessen en lezingen.

Sam Drukker in zijn atelier

Praktische informatie

Datum: zondag 9 juli
Tijd: 14.00 – 15:00
Prijs incl. tentoonstelling: € 20,00

Scroll naar boven