Concertreeks STEK – An American (picknick) in Paris

Buitenplaats Doornburgh en Syrène Saxofoonkwartet presenteren de nieuwe concertreeks ‘STEK’. De concertreeks bestaat uit drie concerten met verschillende thema’s en muzikanten. Tijdens dit eerste concert, op zaterdag 8 juli, wordt het kwartet ondersteunt door zangeres Sterre Konijn.

”U moet zich een Amerikaan op bezoek in Parijs voorstellen, die op een zachte, zonnige morgen in mei of juni langs de Champs-Elysées slentert. Onze Amerikaan geeft zowel zijn oren als zijn ogen de kost, hij luistert met genoegen naar het lawaai van de stad waar Franse taxi’s hem bijzonder schijnen te amuseren”.


Zo wordt de première van Gershwins An American in Paris aangekondigd. Aan het eind van de zomer van 1928 nam Gershwin dit werk mee na zijn verblijf in Europa waar hij compositieles heeft gevolgd van Maurice Ravel. Nu – bijna 100 jaar later zullen de frisse en zwoele klanken van zowel Gershwin als Ravel klinken in de tuin van Buitenplaats Doornburgh. Het programma wordt afgewisseld met een selectie van Franse Chansons en liedjes van Gershwin gezongen door Sterre Konijn.

Programma 8 juli

Maurice Ravel (1875-1937) – Deux Mélodies Hébraïques (1914)
I. Kaddisch
II. L’ Enigme Eternelle

Maurice Ravel – Strijkkwartet in F (1903)
I. Allegro moderato, tres doux
IV. Vif et agite

George Gershwin (1898-1937) – Songs
Fascinating Rhythm
The Man I Love
Summertime

George Gershwin (1898-1937) arr. A. Vrieswijk – An American in Paris (1928)

Praktische informatie

Datum: zaterdag 8 juli
Aanvang: 17:00 uur, het programma duurt ongeveer een uur

Een zomers programma in de tuin, onder het genot van een hapje en drankje omarmen we de zomer.
Het ticket is inclusief een amuse.

Uitgebreide lunch bij restaurant DeZusters

Combineer het concert met een uitgebreide lunch bij DeZusters. Selecteer het tijdslot 13:00 uur op de website van DeZusters.

Concertreeks STEK

De reeks STEK loopt t/m december 2023. Lees snel verder wat er nog meer op de plannig staat:

Zaterdag 8 juli – An American (picknick) in Paris
Frisse en zwoele klanken van zowel Gershwin als Ravel klinken in de binnentuin van Buitenplaats Doornburgh. Het programma wordt afgewisseld met een selectie van Franse Chansons en liedjes van Gershwin gezongen door Sterre Konijn. Inclusief amuse en drankje.

Zaterdag 16 september -Wachten is wat een tuin overkomt
Vergankelijkheid en verwondering staan centraal. Er klinkt o.a. een bijzondere bewerking van “Der Tod und das Mädchen” van Schubert en er is timelapse fotografie van Heidi de Gier. Voorafgaand aan het concert is er een instrumententuin voor de piepjonge bezoekers.

Zaterdag 30 december – Rising Waves
Samen met violiste Merel Vercammen presenteren de Syrènes een programma over waterstijging. Indrukwekkende muziek van Arvo Pärt, het troostende Lark Ascending van Vaughan-Williams en tijdloosheid in The Waves van Jacob ter Veldhuis. Waar in Underwater het water langzaam begint te stijgen, staat het water in The Waves aan de lippen. In The Lark Ascending stijgt de leeuwerik op boven het water uit.

Scroll naar boven