Summer School: Dom Hans van der Laan & het Plastische Getal

Benieuwd naar de filosofie achter de architectuur van Dom Hans van der Laan en Jan de Jong? Op vrijdag 30 augustus is er van 10.00 t/m 17.00 een unieke eendaagse summer school op Buitenplaats Doornburgh. Deze summer school vindt plaats tijdens de tentoonstelling ‘Een huis voor de geest’ in de priorij van Doornburgh, ontworpen door architect Jan de Jong. De organisatie is in handen van Dr. Caroline Voet (KU Leuven, faculteit Architectuur). Zij is gespecialiseerd in de Bossche School en Dom Hans van der Laan.

Summer school
Deze eendaagse summer school is voor studenten, professionals en andere geïnteresseerden die zich verder willen verdiepen in de filosofie en architectuur van Dom Hans van der Laan. Curator Dr. Caroline Voet: “Deze bijzondere architectuur verdient meer aandacht. De tentoonstelling biedt naast verdieping meteen de unieke mogelijk om een gebouw in deze architectonische stijl te beleven.” Vooral de ideeën van Van der Laan over maatverhoudingen en de ruimtelijke ervaring beïnvloeden ook vandaag nog architecten wereldwijd.

Verdieping
De dag begint met een rondleiding van Caroline Voet met extra duiding voor de ontwerpmethodologie van Dom Hans van der Laan en het concrete gebruik van het plastische getal. Deelnemers analyseren samen een meubelstuk en enkele gebouwen. Daarna analyseren architecten Frans Ruijs en Hans van der Laan een voorbeeld vanuit hun eigen ontwerppraktijk. Hans van der Laan is de neef van Dom Hans van der Laan.

Aanmelden kan tot 25 augustus. Er is beperkte beschikbaarheid. Aanmelden via info@buitenplaatsdoornburgh.nl.

Programma
• 09.30 Inloop
• 10.00 Uitgebreide rondleiding Caroline Voet: analyse van de architectonische ruimte
• 12.30 Lunch
• 13.30 Inleiding Caroline Voet: analyse gebouwen van Dom Hans van der Laan
• 15.00 Hans van der Laan en Frans Ruijs: de praktijk van het plastische getal
• 17.00 Einde

Deelname: €125 euro incl. lunch en dranken, €40 euro voor studenten
Aanmelden: Bevestigen voor 25 augustus via info@buitenplaatsdoornburgh.nl (plaatsen beperkt)
Voertaal: Nederlands
Locatie: Buitenplaats Doornburgh, Diependaalsedijk 17, 36021 GH Maarssen

Credit foto: Ronald Tilleman

Scroll naar boven