‘Een huis voor de geest’ door Caroline Voet

29 augustus 2019

Op donderdag 29 augustus 2019 geeft curator Dr. Caroline Voet een lezing en korte rondleiding over de tentoonstelling Een huis voor de geest. Een unieke kans om op een verdiepende manier kennis te maken met de architectuur van de Bossche School.

Curator van de tentoonstelling Caroline Voet : “Deze bijzondere architectuur verdient meer aandacht. De tentoonstelling biedt naast verdieping meteen de unieke mogelijk om een gebouw in deze architectonische stijl te beleven.”  Vooral de ideeën van Van der Laan over maatverhoudingen en de ruimtelijke ervaring beïnvloeden ook vandaag nog architecten wereldwijd. Dr. Caroline Voet is verbonden aan de KU Leuven en is gespecialiseerd in het werk van Dom Hans van der Laan en de theorie van het plastisch getal.

Programma

  • 16:30 uur inloop
  • 17:00 uur inleiding Caroline Voet met rondleiding
  • 18:30 uur einde

Deelname: €15,00 regulier / € 10,00 student
Aanmelden: Aanmelden voor 25 augustus per e-mail naar info@buitenplaatsdoornburgh.nl
Voertaal: Nederlands
Locatie: Buitenplaats Doornburgh, Diependaalsedijk 17, 36021 GH Maarssen
Datum + aanvang: Donderdag 29 augustus 17:00 u – 18:30 u

Aansluitend dineren
Ga aansluitend eten bij het restaurant DeZusters in de priorij van Doornburgh. Hier eet je aan Bossche School-tafels, omringd door de bijzondere architectuur. Chefs Roy Wiggers en Niels van Zijl koken een vast, uitgebreid vijfgangendiner met lokale producten volgens het ‘table d’hôtes’-principe. Roy en Niels ontvangen u in de keuken en nemen u mee op een culinaire reis door de priorij. Reserveer een tafel via https://dezusters.nl/

Beeld: Ronald Tilleman

Scroll naar boven