Rondleiding door de priorij

UPDATE: vanwege de coronamaatregelen vindt deze rondleiding voorlopig niet plaats.

Benieuwd naar de architectuur en geschiedenis van de priorij, het voormalige klooster van Doornburgh? Elke zaterdag kom je het te weten tijdens een rondleiding door het markante gebouw, ontworpen door Jan de Jong, in de stijl van de Bossche School.  

Architectuur en geschiedenis
De priorij van Doornburgh is gebouwd in 1966. Tot 2016 woonden hier de zusters van de Kanunnikessen van het Heilig Graf. Het gebouw is ontworpen door architect Jan de Jong in de stijl van de Bossche School, ontwikkeld door monnik/architect Dom Hans van der Laan. Mede dankzij het nog aanwezige originele meubilair is de sfeer van het voormalig klooster nog duidelijk voelbaar. De gids vertelt je meer over de idealen van deze architecten en de filosofie achter hun bouwstijl.

Informatie m.b.t. het coronavirus
Buitenplaats Doornburgh neemt verschillende maatregelen om een veilig bezoek voor iedereen mogelijk te maken. Lees hier welke veiligheidsmaatregelen wij nemen. Ook is de rondleiding afgestemd op de nieuwe situatie. Wij vragen deelnemers aan deze activiteit om de aanwijzingen van de rondleider ten allen tijde op te volgen.

Programma
UPDATE: vanwege de coronamaatregelen vindt deze rondleiding t/m 7 november niet plaats.
Datum: Elke zaterdag
Tijd: 
11.00
Prijs:
Rondleiding: € 7,50 (kinderen t/m 12 jaar gratis)
Rondleiding + taart + koffie of thee: € 15,00