Bekijk de documentaire over Robots in Captivity

De tentoonstelling en residentie van Bram Ellens op Buitenplaats Doornburgh is voltooid. We moesten net een paar weken eerder sluiten dan gepland in verband met de lockdown, maar in deze korte documentaire komen alle hoogtepunten nog een keer voorbij.

Van juli 2021 t/m januari 2022 was kunstenaar Bram Ellens in residentie bij Buitenplaats Doornburgh. Hij startte zijn residentie met de presentatie van de tentoonstelling Robots in Captivity, waarbij hij een ‘robotkennel’ had gerealiseerd in de rondgang van het voormalig klooster van Doornburgh. Hierin onderzocht hij de complexe relatie tussen mens en technologie, ontwikkelingen op het gebied van moderne robotica, en de menselijke vraag – zijn robots onze vrieden of juist onze vijanden?

Gedurende Bram’s verblijf op de buitenplaats nodigde hij andere kunstenaars en wetenschappers uit om mee te werken en onderzoek te doen. Zo onderstonden er in de periode van zes maanden nieuwe werken in de tentoonstelling en waren er presentaties, lezingen en performances. De residentieperiode werd afgesloten met een bijzonder muzikaal project. Er werd een “officiële soundtrack” bij de tentoonstelling gemaakt, een ode aan de robots.

We zijn heel erg trots dat Robots in Captivity bij ons is ontstaan en de werken op andere culturele plekken een nieuwe toekomst krijgen. Veel plezier met kijken!

Bekijk hier de documentaire over zijn residentie en de tentoonstelling:

Scroll naar boven