Vrijwilligers vacature: Rondleider

Heb je een passie voor kunst, natuur en architectuur en wil je je kennis uitbreiden en delen met andere liefhebbers? Buitenplaats Doornburgh is een ontmoetingsplek voor kunst en wetenschap in Maarssen aan de Vecht. In het voormalige klooster op de buitenplaats bieden wij rondleidingen aan over de priorij, het landhuis en de tuinen. Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste rondleiders die een dagje in de week hun liefde voor architectuur en geschiedenis met onze bezoekers willen delen.

Over de functie als vrijwilliger

Als rondleider bij Buitenplaats Doornburgh neem je onze bezoekers mee in het verhaal van het achttiende-eeuwse hoofdhuis en de priorij (het klooster) uit de jaren ‘60. Beide gebouwen zijn architectonisch interessant en trekken veel kunst en architectuurliefhebbers aan. De priorij is een bijzonder werk van architect Jan de Jong, die bouwde volgens de architectonische regels van de Bossche School. Wij bieden wekelijkse rondleidingen aan door de priorij en tweemaal in de maand grote rondleidingen, waarbij ook het hoofdhuis bezocht wordt. De laatste zondag van elke maand geeft onze beheerder tuinrondleidingen, waarvoor je bij interesse eventueel ook voor ingezet kunt worden.

Daarbij ondersteun je de publieksbegeleiders door bezoekers te informeren over de tentoonstellingen en activiteiten. Je leidinggevende is de dienstdoende bedrijfsleider.

Wie zoeken wij

Als rondleider ben je het visitekaartje van Buitenplaats Doornburgh en je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Je weet de aandacht van de bezoekers tot je te nemen en weet in te spelen op interesses. Je hebt kennis over geschiedenis en architectuur en een passie voor verhalen vertellen. Je staat ervoor open om je in ons verhaal te verdiepen. Ervaring in het werken in een culturele- of publieksgerichte organisatie is een pré, maar niet noodzakelijk. Wel is het van belang dat je vloeiend Nederlands spreekt. Het spreken van Engels is een pré. Daarbij ben je servicegericht, representatief en flexibel. Je houdt ervan om in een dynamisch omgeving te werken en je bent woonachtig in Utrecht, Maarssen of omgeving. Een goede fysieke conditie is essentieel, omdat onze buitenplaats en de gebouwen groot zijn.

Wij verwachten van jouw beschikbaarheid minimaal van twee dagdelen peer maand in het weekend.

Wij bieden:
Een gezellig, enthousiast team.
Een fantastische locatie om te werken
Een breed netwerk en de mogelijkheid om aan evenementen deel te nemen.
Dynamische en afwisselende programmering.
Jaarlijks een gezellige BBQ met het team van vrijwilligers.
Een vergoeding van €5 per uur.

Geïnteresseerd? Mail dan naar info@buitenplaatsdoornburgh.nl

Scroll naar boven