Beluister de muziek van Stef Veldhuis via Spotify

Stef Veldhuis componeerde Triptych from Light in 2020, tijdens zijn residentie op de Buitenplaats Doornburgh. De compositie, die deel uitmaakt van de tentoonstelling Counterpoints, is nu te beluisteren via Spotify. De compositie vangt het kenmerkende spel van licht en donker van het voormalige klooster in klanken.

Verschillende muzikale elementen verwijzen naar de theorie en de beleving van de architectuur. De ‘hoofdstukken’ in de compositie worden door het geluid van een bel met elkaar verbonden, zoals die vroeger in het klooster werd gebruikt om de start van een nieuw dagdeel aan te kondigen.

Beluister Triptych from Light

Meer weten over Stef Veldhuis en de tentoonstelling?

Bekijk de mini-documentaire over de tentoonstelling Counterpoints

Kunstenaar/componist Stef Veldhuis verbleef een maand lang in de priorij van Doornburgh als artist in residence. Van 11 december 2020 t/m 28 maart 2021 is het resultaat van zijn residentie te bezichtigen en beluisteren op de buitenplaats. Bekijk hier de documentaire over zijn residentie, de muziek en de tentoonstelling.

Lees verder

Maak kennis met artist in residence Stef Veldhuis

Maak kennis met de eerste resident op Buitenplaats Doornburgh: Stef Veldhuis. Vanaf 1 september werkt hij een maand lang op locatie aan een nieuwe compositie, die geïnspireerd is op de architectuur van de priorij. Gedurende deze periode woont hij op de buitenplaats. Vanaf november kun je de muziek zelf ervaren in de gangen van het voormalige klooster. Wij spraken Stef over zijn werk en wat hij op Doornburgh hoopt te ontdekken.

Lees verder
Scroll naar boven