Nieuwe concertreeks STEK

Samen met Buitenplaats Doornburgh brengt Syrène Saxofoonkwartet een driedelige concertreeks genaamd STEK naar onze betoverende locatie. De concertreeks bestaat uit drie concerten. Syrène nodigt hierbij musici Sterre Konijn en Merel Vercammen uit om het podium met hen te delen. De concerten vinden plaats op 8 juli, 16 september en 30 december 2023 in de Binnentuin en in de Kapel.

“Onze droom komt uit, omdat we een programmering hebben gemaakt waarin de mooiste muziek tot bloei komt en waarbij we het podium delen met topmusici. Daarnaast brengen we bewoners van de gemeente Stichtse Vecht, kunstliefhebbers en amateurmusici met elkaar in contact middels randactiviteiten en thema’s die naadloos aansluiten op waar Syrène voor staat. Buitenplaats Doornburgh biedt deze mogelijkheid; de prachtige locatie is de afgelopen jaren omgetoverd tot een creatieve broedplaats. De buitenplaats bouwt aan het nieuwe culturele publieksprogramma op het snijvlak van kunst, wetenschap en participatie.” – Syrène

STEK
Het woord “stek” verwijst enerzijds naar “plaats” met Buitenplaats Doornburgh als vaste basis voor de concertreeks. Daarnaast is “Stek” symboliserend voor een stekje: een deel van een plant afkomstig van de stengel, het blad of de wortel waar een nieuwe plant uit kan groeien. Dat is iets organisch, waarvoor de juiste omstandigheden geboden moeten worden om gestaag te kunnen groeien. Dat is wat het kwartet gaat doen in Buitenplaats Doornburgh: een nieuw geluid laten horen en ruimte bieden aan talentontwikkeling. Er is ruimte voor iedereen: van de doorgewinterde luisteraar tot de culinair geïnteresseerde cultuurminnaar en van amateurmusicus tot festivalbezoeker.

Programma’s

De reeks STEK loopt t/m december 2023. Lees snel verder wat er nog meer op de plannig staat:

Zaterdag 8 juli – An American (picknick) in Paris
Frisse en zwoele klanken van zowel Gershwin als Ravel klinken in de binnentuin van Buitenplaats Doornburgh. Het programma wordt afgewisseld met een selectie van Franse Chansons en liedjes van Gershwin gezongen door Sterre Konijn. Inclusief amuse en drankje. Voorafgaand aan het concert is er een instrumententuin voor de piepjonge bezoekers.

Zaterdag 16 september -Wachten is wat een tuin overkomt
In het tweede concert staan vergankelijkheid en verwondering centraal. Er klinkt o.a. een bijzondere bewerking van “Der Tod und das Mädchen” van Schubert en er is timelapse fotografie van Heidi de Gier.

Zaterdag 30 december – Rising Waves
Samen met violiste Merel Vercammen presenteren de Syrènes een programma over waterstijging. Waar in Underwater het water langzaam begint te stijgen, staat het water in The Waves aan de lippen. In The Lark Ascending stijgt de leeuwerik op boven het water uit.

Over Syrène
Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium, dat hen geliefd maakt bij de luisteraar. Syrène heeft alle grote Nederlandse concertpodia en vele internationale podia weten te bespelen. Het motto van Syrène is ‘friszoet & stevig’, een korte uitdrukking om hun talenten te formuleren: pittig, met vrouwelijke finesse en zeer begaafd. Het kwartet heeft twee succesvolle albums uitgebracht: Friszoet & Stevig – Fresh, Sweet & Sturdy (2017) en Water Works (2019). Vanaf juni 2023 brengt het kwartet haar drieluik Building Bridges uit.

De concertreeks STEK wordt mede mogelijk gemaakt door:

Scroll naar boven