Eten bij De Zusters prikkelt tong en geest

In het voormalige klooster op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen opent binnenkort restaurant De Zusters. Twee bevlogen chefs met Utrechtse roots, voorheen betrokken bij Restaurant Luce en Restaurant Podium, gaan koken volgens het table d’hôtes principe: een 5-gangen menu met voornamelijk streekproducten voor een vaste prijs. 

De Zusters open vanaf 18 oktober
Vanaf 18 oktober wordt er proefgedraaid in restaurant De Zusters en zijn gasten welkom om te komen ‘voorproeven’. Met ingang van december gaat het restaurant officieel open.
Leon Mazairac en Roy Wiggers ontvangen de gasten in de keuken van De Zusters en nemen hen daarna mee op een verrassende reis door de priorij.
Leon: “Het wordt een ontspannen, culinaire avond met hoogwaardige producten uit de omgeving en binnenkort ook uit eigen moestuin.” 
Net als in de tijd van de zusters dineren de gasten aan lange tafels in de refter en wordt de avond afgesloten met koffie en thee in de huiskamer. Voor een vaste prijs kunnen gasten genieten van een uitgebreid 5-gangen diner met bijbehorende dranken.

Binnentuin met eetbare bloemen
Roy: “Wij hebben ons laten inspireren door de natuur op Doornburgh en het leven in een klooster; er wordt dan ook volop geëxperimenteerd met de mogelijkheden van deze unieke plek.” 
Zo groeit er boskip op de bomen en staat de binnentuin, het bloeiende hart van de priorij, vol met eetbare bloemen, kruiden en planten. Er wordt gewerkt aan een eigen bakkerij, een moestuin en een veganistische kaasmakerij.

Leon Mazairac – Restaurant Podium en KRO programma BinnensteBuiten
Leon Mazairac was sinds 2008 chef en eigenaar van Restaurant Podium, dat tot de beste restaurants van Utrecht werd gerekend. Tevens is Leon een van de gezichten van het KRO programma BinnensteBuiten, waar hij mensen met een passie voor eten en bijzondere producten bezoekt.

Roy Wiggers – Restaurant Luce
Roy Wiggers startte in 2001 samen met Didier Prince Restaurant Luce, een vooruitstrevend en eigenzinnig restaurant in Utrecht. Hij was nauw betrokken bij de start van Vuurtoreneiland en stond de laatste jaren in de keukens van Choux en Merkelbach in Amsterdam.

Het concept van De Zusters wordt in opdracht van de nieuwe eigenaar van Doornburgh, MeyerBergman Erfgoed Groep, ontwikkeld door Didier Prince. MeyerBergman Erfgoed Groep is tevens eigenaar van Paleis Soestdijk en de Westergasfabriek. 

Openstelling
Restaurant De Zusters is geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 18.30.
M.i.v. zondag 4 november is er elke zondag naast het diner ook voeding voor de geest; voorafgaand aan de maaltijd wordt er in de kapel een voorstelling, lezing of performance geprogrammeerd. Deze worden zo gekozen dat ze prikkelen, inspireren en tot discussie uitnodigen.

Tijdens de periode van ‘proefdraaien’, tussen 18 oktober en december, kan men komen dineren voor de gereduceerde prijs van € 60: uitgebreid 5-gangen diner à € 40 met dranken à € 20 (aperitief, wijn, water, koffie en thee). Reserveren en meer informatie over het diner op www.dezusters.nl.

Scroll naar boven