Robots in Captivity – Residentie

Als onderdeel van het residentieprogramma is er tijdens de tentoonstelling Robots in Captivity van Bram Ellens een onderzoekslab ingericht. Hier werken kunstenaars en wetenschappers samen rondom de thema’s van de tentoonstelling. De activiteiten van het lab vind je op deze pagina.

Robots in Captivity is een spannende tentoonstelling die veel vragen oproept over hoe wij als mensen omgaan met robots, of hoe we zouden moeten omgaan met robots in de toekomst. Robots zijn wezens die we zelf maken maar die toch een eigen leven gaan leiden. In dit kader organiseren we Science Talks, Art Talks en rondleidingen waarbij de ontwikkelingen worden gepresenteerd.

Er zullen naast Bram Ellens ook verschillende kunstenaars op de buitenplaats komen wonen en werken, om bij te dragen aan de tentoonsteling. De tentoonstelling is dus nooit af, er kunnen dingen aan worden toegevoegd, of worden weggehaald. Zo bieden we bij Buitenplaats Doornburgh we ruimte aan onderzoek en experiment, en is het voor de bezoeker altijd een verassing wat er te zien is.

Optreden Janne Schra & Bram Ellens

Let op: De aanvangstijd van het optreden is aangepast naar 14:00u. Als afsluiting van het residentieprogramma is er een optreden van muzikant Janne Schra en kunstenaar Bram Ellens. Janne heeft een week in het voormalig klooster van Doornburgh gewoond en gewerkt en muziek gemaakt. Vandaag brengt ze het resultaat ten gehore, samen met Bram en eventueel met nog wat hulp van wat robots.

Lees verder

Lisanne Buik en Mette Sterre

Als onderdeel van het residentieprogramma Robots in Captivity organiseren we een aantal Artist Talks, om met elkaar te reflecteren op de thema’s van de tentoonstelling. Vandaag met multidisciplinair toekomstkunstenaar Lisanne Buik.

Lees verder

Hans Schnitzler en Jochem de Groot

Artist Talk met filosoof en Follow the Money columnist Hans Schnitzler, en expert digitale ethiek Jochem de Groot reflecterend op de thema’s in de tentoonstelling Robots in Captivity.

Lees verder

Rondleiding Robots in Captivity

Kennelhouder en robot care-taker Bram Ellens neemt je mee door zijn tentoonstelling Robots in Captivity, waar je kennis maakt met de verschillende bewoners.

Lees verder

Online presentatie: Meet the Makers

Online presentatie van het project Acting Like a Robot, in samenwerking met de Universiteit van Utrecht.

Lees verder

My Daily Shot of Culture bij Robots in Captivity

Jip van My Daily Shot of Culture kwam langs bij Buitenplaats Doornburgh om de natuur, de historie en de kunst te verkennen, en maakte daar een video verslag van.

Lees verder
Scroll naar boven