Robots in Captivity – Residentie en Lab

Als onderdeel van het residentieprogramma is er tijdens de tentoonstelling Robots in Captivity van Bram Ellens een onderzoekslab ingericht. Hier werken kunstenaars en wetenschappers samen rondom de thema’s van de tentoonstelling. De activiteiten van het lab vind je op deze pagina.

Robots in Captivity is een spannende tentoonstelling die veel vragen oproept over hoe wij als mensen omgaan met robots, of hoe we zouden moeten omgaan met robots in de toekomst. Robots zijn wezens die we zelf maken maar die toch een eigen leven gaan leiden. In dit kader organiseren we Science Talks, Art Talks en rondleidingen waarbij de ontwikkelingen worden gepresenteerd.

Er zullen naast Bram Ellens ook verschillende kunstenaars op de buitenplaats komen wonen en werken, om bij te dragen aan de tentoonsteling. De tentoonstelling is dus nooit af, er kunnen dingen aan worden toegevoegd, of worden weggehaald. Zo bieden we bij Buitenplaats Doornburgh we ruimte aan onderzoek en experiment, en is het voor de bezoeker altijd een verassing wat er te zien is.

Mette Sterre

De eerste artist talk van het residentieprogramma Robots in Captivity is op 2 oktober met kunstenaar Mette Sterre. Met haar werk creëert zij sculpturale kostuums, die als een masker het hele lichaam van de drager bedekken. Ze gaat met kunstenaar Bram Ellens in gesprek over de grenzen tussen mens en robot.

Lees verder

Hans Schnitzler en Jochem de Groot

Als onderdeel van het residentieprogramma is er tijdens de tentoonstelling Robots in Captivity een onderzoekslab ingericht. Hier werken kunstenaars en wetenschappers samen rondom de vragen en thema’s van de tentoonstelling. In dit kader organiseren we een aantal Artist Talks met kunstenaars die op de buitenplaats komen werken om op de tentoonstelling te reageren, of er […]

Lees verder

My Daily Shot of Culture bij Robots in Captivity

Jip van My Daily Shot of Culture kwam langs bij Buitenplaats Doornburgh om de natuur, de historie en de kunst te verkennen, en maakte daar een video verslag van.

Lees verder

Gabriel Lester en Bram Ellens

Als onderdeel van het residentieprogramma Robots in Captivity organiseren we een aantal Artist Talks, om met elkaar te reflecteren op de thema’s van de tentoonstelling. Op 9 oktober praten we met kunstenaar/uitvinder Gabriel Lester.

Lees verder

Rondleiding Robots in Captivity

Kennelhouder en robot care-taker Bram Ellens neemt je mee door zijn tentoonstelling Robots in Captivity, waar je kennis maakt met de verschillende bewoners.

Lees verder