Stef Veldhuis

Kunstenaar/componist Stef Veldhuis verbleef een maand lang in de priorij van Doornburgh. De sobere vormgeving van de priorij inspireerde hem tot het verkennen van het spanningsveld tussen natuur en architectuur. Tussen het ongecontroleerde en het geconstrueerde. Stef Veldhuis: “Het is een voortdurende wisselwerking tussen conservering en de krachten die dat teniet willen doen; tussen het streven naar eeuwigheid van de mens en het tijdelijke van de natuur. Door de introductie van natuur in de menselijke ruimte roep ik dit conflict op. Ik gebruik natuurlijke producten en processen om de architectuur te bevragen, te accentueren en tegen te spreken.”

Stef Veldhuis (1992) was de eerste resident van Buitenplaats Doornburgh. Hij combineert zijn werk als componist met perspectieven vanuit wetenschap, architectuur of filosofie. Stef gelooft dat vanuit deze interdisciplinaire ontmoetingen interessant en vernieuwend werk ontstaat.  Eerder maakte hij onder andere Music by Oceans, een reeks composities gebaseerd op data van oceaanonderzoek.

Op Doornburgh maakte hij een muzikale compositie en verschillende kunstinstallaties die reageren op de architectuur van de priorij. Zijn werk was te zien op de buitenplaats in de tentoonstelling Counterpoints.

Podcast

Speciaal voor de podcast van Doornburgh maakte Stef samen met Felbm een bijzondere soundtrack terwijl zij in residentie waren.

Bekijk hier de korte documentaire over Stef Velhuis op Buitenplaats Doornburgh