Welkom op Doornburgh, buitenplaats voor kunst en wetenschap in Maarssen. Doornburgh organiseert tentoonstellingen, lezingen en vele andere activiteiten.
Bezoek het groene park aan de Vecht, organiseer een bijeenkomst in één van de prachtige ruimtes, of schuif aan bij restaurant DeZusters.

Nu & straks

t/m 29 maart 2020: ENDLESS LIFE

Is het straks mogelijk om ons leven eindeloos te verlengen? Tijdens ENDLESS LIFE op Buitenplaats Doornburgh reflecteren kunstenaars, denkers en wetenschappers een half jaar lang op het eeuwige leven in relatie tot het lichaam, de geest en de wereld om ons heen. In het voormalige klooster tonen hedendaagse kunstenaars hun werk. In de lezingenreeks ‘Doornburgh Dialogen’ delen experts hun perspectief op het onderwerp.

Programma

Vr 4 oktober    : Lezing Daan Roosegaarde over de toekomst
Za 12 oktober   : Culinaire workshop: Eternal Miso met Erika Hirose
Za 2 november: Lezing De kunst van het sterven – Jan Geurtz en Ivkovic

Restaurant DeZusters in het teken van ENDLESS LIFE

DeZusters is het restaurant op Doornburgh. Hier kun je lunchen, of aanschuiven voor een bijzonder diner: chefs Roy Wiggers en Niels van Zijl koken een vast, uitgebreid vijfgangenmenu met lokale producten volgens het ‘table d’hôtes’-principe. De chefs laten zich tijdens ENDLESS LIFE inspireren door de Japanse kloosterkeuken: ‘Shojin Ryori’. Gasten kunnen de tentoonstelling voorafgaand aan het diner bezoeken tegen een gereduceerde prijs. Op zondag kan dit in combinatie met de uitgebreide lunch.

Za 12 oktober: Workshop Endless Miso

Doornburgh: een verrassende locatie voor bijeenkomsten

Doornburgh biedt letterlijk en figuurlijk de ruimte die je nodig hebt voor een brainstorm, presentatie of congres. Het park, met vijvers en bosschages en prachtig gelegen aan de Vecht, inspireert tot nieuwe inzichten.