Open Monumentendag 2021

Open Monumentendag is een mooie gelegenheid om Doornburgh te bezoeken. Bekijk het landschapspark, het historische hoofdhuis en de prachtige binnentuin! Tijdens het weekend van Open Monumentendag kun je gratis mee met de grote rondleiding over de buitenplaats. Let op: Toegang is alleen gratis met reservering voor een rondleiding.

Over Doornburgh

Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht bestaat al sinds de 17de eeuw. Deze buitenplaats bevat diverse rijksmonumenten zoals het 18e eeuwse landhuis, een 17e eeuwse ijskelder, het park en ook het klooster uit 1966 is een rijksmonument. Tot 2016 woonden hier de zusters van de Kanunnikessen van het Heilig Graf. Het gebouw is ontworpen door architect Jan de Jong in de sobere naoorlogse stijl van de Bossche School. Mede dankzij het originele kloostermeubilair is de sfeer van het klooster nog duidelijk voelbaar.

In de binnentuin kan koffie worden gedronken of heerlijk worden geluncht. Wegens de verwachte drukte dit weekend raden we aan voor de lunch in de binnentuin te reserveren. Dat kan door hier te klikken.

Natuurontdektocht voor kinderen

Op zaterdag wordt er voor kinderen ook een speciale ontdektocht georganiseerd door de natuur van de buitenplaats. Lees daarover meer op deze pagina.

Kunst en Wetenschap

De buitenplaats wordt ontwikkeld tot een plek voor kunst en wetenschap; een laboratorium voor de kunst en een atelier voor de wetenschap, met verbeelding als bindmiddel. In de priorij is nu de tentoonstelling Robots in Captivity te zien van kunstenaar Bram Ellens. Voor een bezoek aan de tentoonstelling is een ticket kopen wel verplicht. Lees meer op deze pagina.

Praktische informatie

Datum: 11 & 12 september
Tijd: Rondleidingen starten om 11:00 en om 14:00. Het park is geopend van 10:00 tot 17:00.
Tickets: voor de rondleiding is aanmelden verplicht
Meer informatie: Ga naar https://www.openmonumentendag.nl/ voor het hele programma en een overzicht van de deelnemende monumenten.

Scroll naar boven