The artist is present – Aleksandra Gaca

Ontwerper Aleksandra Gaca presenteert in de tentoonstelling ‘Vorm aan de Vecht’ het werk dat zij maakte in de periode die zij bij Buitenplaats Doornburgh doorbracht als artist in residence. Zij liet zich voor haar architectonische textielobjecten inspireren door de architectuur van het klooster, de omgeving en het ritme van de dagen. Ze verdiepte zich met name in het plastisch getal – de door dom Hans van der Laan ontwikkelde vormenleer waarop ook de architectuur van het klooster van Doornburgh is gebaseerd. Van vrijdag 20 t/m zaterdag 21 mei is Aleksandra aanwezig op Buitenplaats Doornburgh om bezoekers van de tentoonstelling meer uitleg te geven over haar installatie.

Het nieuwe werk is onderdeel van een doorlopend onderzoek dat Aleksandra doet naar driedimensionaal geweven textiel. Hiertoe behoren de uitgesproken ruimtelijke constructies op architectonisch schaal getiteld Woven Space, die in de tentoonstelling te zien zijn. Deze werken zijn recentelijk gerealiseerd in samenwerking met Textiel Museum | TextielLab in Tilburg.

Je vindt het werk van Aleksandra in ruimte nr. 9 in de tentoonstelling, loop vooral langs als je meer wilt weten over haar werk!

Praktisch

Datum: 20 t/m 21 mei
Tijd: van 10:00 tot 17:00
Koop hier een ticket voor de tentoonstelling.

Scroll naar boven