Gaudeamus Festival 2023

Gaudeamus Festival presenteert vijf dagen ongehoorde harmonieën door aanstormende performers op verschillende locaties in Utrecht. Op de zondag 10 september – de laatste dag van het festival – strijkt Gaudeamus neer op Buitenplaats Doornburgh. Met één ticket bezoek je twee performances én de tentoonstelling EXODUS.

Nahuel Cano – Ways to listen to a river

Wat hoor je als je luistert naar een rivier? Welke geschiedenis en verhalen schuilen erin? De Argentijnse kunstenaar Nahuel Cano, is sinds juli in residentie bij Buitenplaats Doornburgh. Samen met filmmaker Juan Fernández Gebauer en Ensemble Modelo62 volgt hij het poëtische spoor dat rivieren in Argentinië en in Nederland gemaakt hebben. Deze multimediale performance nodigt je uit tot het beluisteren van de stem van deze rivieren.

Nahuel Cano onderzocht de Vecht (Utrecht) en de Limay en Salado (Argentinië). De verschillende thema’s van deze rivieren, zoals menselijk ingrijpen in de natuur, kapitalisme, ecologie, kolonialisme vertaalde hij in Ways to listen to a river. Een performance waarin met muziek, video en zang de verhalen van de rivieren worden verteld. In samenwerking met Residenties in Utrecht en Provincie Utrecht. Lees hier meer over de residentie van Nahuel Cano.

Tijd: 13:30 tot 15:00 uur

BUI

“Een constructie is een geheel dat herleidbaar (omkeerbaar) uit twee of meer delen is samengevoegd”, aldus Wikipedia. In de performance What are you building in there!? bouwt BUI een levende klankconstructie in de kapel van Buitenplaats Doornburgh. BUI neemt de ruimte mee als medespeler in het ensemble en beweegt, samen met het publiek, naar een nieuw perspectief op de plek.

BUI voegt samen: de ruimte (een architecturaal wonder, hoeken, steen, lichtinval), geluid (megafoons, drumbeestjes, stereo-trombone), en het moment (nu, nu, nu). Een blauwdruk voor de verbeelding.

Tijd: 16:30 tot 17:30 uur

Praktische informatie

Datum: 10 september
Tijd: 13:00 – 18:00 uur
Tickets: Er zijn drie manieren om de concerten te bezoeken, door middel van het kopen van een dagkaart of passe-partout via Gaudeamus Festival of los een ticket voor de concerten (incl. bezoek aan tentoonstelling EXODUS) via Buitenplaats Doornburgh.
Prijs: €24,- / €19,-
Meer informatie: Ga naar de website van Gaudeamus Festival voor het hele programma en een overzicht van alle deelnemende locaties.

Scroll naar boven