Gratis toegang tijdens Open Monumentendag

Tijdens het weekend van Open Monumentendag op 12 en 13 september is Doornburgh gratis toegankelijk voor bezoekers. Let op: wel is nodig om een ticket te reserveren, aangezien we werken met tijdssloten. Gebruik de code MONUMENT bij het kopen van je online ticket.

Over Doornburgh

Open Monumentendag is een mooie gelegenheid om Doornburgh te bezoeken. Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht bestaat al sinds de 17de eeuw. Deze buitenplaats bevat diverse rijksmonumenten zoals het 18e eeuwse landhuis, een 17e eeuwse ijskelder, het park en ook het klooster uit 1966 is een rijksmonument. Op Open Monumentendag is de priorij gratis toegankelijk. Tot 2016 woonden hier de zusters van de Kanunnikessen van het Heilig Graf. Het gebouw is ontworpen door architect Jan de Jong in de sobere naoorlogse stijl van de Bossche School. Mede dankzij het originele kloostermeubilair is de sfeer van het klooster nog duidelijk voelbaar. Het is mogelijk om in de indrukwekkende binnentuin te lunchen en koffie te drinken.

Toekomst van de buitenplaats

De buitenplaats wordt ontwikkeld tot een plek voor kunst en wetenschap; een laboratorium voor de kunst en een atelier voor de wetenschap, met verbeelding als bindmiddel. In de priorij is nu o.a. een tentoonstelling te zien van Het Wilde Oog, waarin de architectuur op een nieuwe manier wordt belicht. Ook woont componist/kunstenaar Stef Veldhuis tijdelijk op de buitenplaats als artist in residence.

Praktische informatie

Datum: 12 & 13 september
Tijd: van 10.00 – 17.00 u.
Tickets: een ticket is noodzakelijk voor een bezoek. Hier koop je online tickets. Vul de kortingscode MONUMENT in voor gratis entree!
Meer informatie: Ga naar https://www.openmonumentendag.nl/ voor het hele programma en een overzicht van de deelnemende monumenten.

Scroll naar boven