I’m listening

Op zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober draait pianist Marnix van de Poll op Buitenplaats Doornburgh de rollen om. Marnix is als pianist toehoorder van museumbezoekers, die dit weekend zijn gasten zijn.

Pianist, gast en bezoekers. Marnix voert één-op-één gesprekken met een bezoeker die op dat moment zijn gast is. Aandachtig luisterend, zonder oordeel met elkaar in gesprek gaan, beantwoordt Marnix elk gesprek rechtstreeks met een muzikale improvisatie. Andere bezoekers kunnen meeluisteren via koptelefoons – alsof je bij een live podcast-opname aanwezig bent.

I’m Listening is een performance in een museale context. Een persoonlijk gesprek tussen artiest en bezoeker in een tijd waarin vertraging, verbinding en nabijheid zo belangrijk zijn. Door luisteren tot kunst te verheffen, laat I’m Listening ervaren hoe mensen door simpelweg te luisteren tot meer diepgaande relaties kunnen komen: met andere mensen en met de wereld om ons heen.

Deze performance was eerder te zien in: de Hermitage Amsterdam, Kröller-Müller Museum, Stedelijk Museum Alkmaar, Bonnefanten Museum, Museum De Lakenhal, Museum More, Singer Laren & Museum Arnhem.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 21 & zondag 22 oktober
Tijd: 11.15 – 16.30 u.
Tickets: Gratis, met een geldig entreebewijs voor PRIKKEL

Scroll naar boven