Andrea Maier & Bas Heijne: Eeuwig Houdbaar? – UITGESTELD


Update: lezing uitgesteld vanwege coronavirus

De lezing van Andrea Maier en Bas Heijne op zaterdag 14 maart wordt uitgesteld vanwege de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Volgens de nieuwe richtlijnen die op donderdag 12 maart ingaan, mogen bijeenkomsten met meer dan 100 personen niet doorgaan. Onder deze maatregel valt de lezing van Andrea Maier & Bas Heijne.

Tickets
Momenteel zoeken wij naar een passende oplossing. Alle ticketkopers stellen wij per e-mail op de hoogte zodra meer nieuws beschikbaar is.

Combiticket lezing met lunch of diner
Restaurant DeZusters neemt contact op met alle combitickethouders.

Tentoonstelling ENDLESS LIFE en restaurant DeZusters wel geopend
De tentoonstelling ENDLESS LIFE en Restaurant DeZusters blijven geopend.


Is eeuwig leven mogelijk? Op zaterdag 14 maart bespreken verouderingsonderzoeker Andrea Maier en publicist Bas Heijne de strijd om de eeuwige jeugd. Wat voor middelen heeft de wetenschap te bieden? Wat is de zin en onzin van de wetenschappelijke beloften?

Forever young?
Het leven is nu eindig: als we niet voortijdig bezwijken aan ziekte, honger of ongelukken, verouderen de cellen in ons lichaam en gaan we alsnog aan slijtage ten onder. Toch is dit verval geen rotsvast gegeven, stelt Andrea Maier. Nieuw onderzoek laat zien dat veroudering te vertragen is en dat lichamen zelfs weer jonger kunnen worden. Onderzoekers werken aan medicijnen tegen veroudering.  Maier denkt dat zo’n antiverouderingspil een levensduur van 130 jaar bereikbaar gaat maken.

Tips voor een gezond leven
Tot dit wondermiddel beschikbaar wordt, biedt de wetenschap alvast andere middelen om langer gezond  en fit te blijven. Maier denkt dat we daaraan ook zelf als individu veel kunnen doen.  Schrijver en journalist Bas Heijne reageert op haar visie. Moeten we ouderdom als een ziekte gaan zien?  En wat is de verantwoordelijkheid van wetenschappers? Hij onderzocht in de tv-serie ‘De Volmaakte Mens’ kritisch de grenzen van de mensverbetering.

Programma

  • 15:00 uur inloop
  • 15:30 uur aanvang
  • 18:00 uur einde

Aanvang: 15:30 u – 18:00 u 
Deelname: €25,00 regulier / € 17,50 student (entree inclusief toegang tentoonstelling) / gratis voor leden We Are Public
Voertaal: Nederlands
Locatie: Buitenplaats Doornburgh, Diependaalsedijk 17, 36021 GH Maarssen
Kaarten: Bestel ze online of mail naar info@buitenplaatsdoornburgh.nl
Kaarten inclusief lunch? Reserveer door een mail te sturen naar info@dezusters.nl

Vooraf lunchen
Wil je de lezing combineren met een lunch bij DeZusters? Reserveer door een mail te sturen naar info@dezusters.nl

Aansluitend dineren – VOL
Combineer de lezing met een bijzonder diner bij DeZusters. De reguliere prijs voor een diner is € 75,00 (inclusief alle dranken, koffie en thee).
Speciaal voor deze avond betaal je voor de combinatie van lezing + tentoonstelling + diner € 95,00. Reserveren kan via www.dezusters.nl

UPDATE: alle combitickets voor diner + lezing zijn uitverkocht! Lunchen is nog wel mogelijk.

Lezing + tentoonstelling
Voorafgaand aan de lezing is het mogelijk om de presentatie ENDLESS LIFE te bezoeken waarin verschillende kunstenaars reflecteren op het oneindige leven. In het voormalige klooster met werk van; o.a. Isabelle Andriessen, Sander Breure & Witte Van Hulzen, Daan Couzijn, Robert Glas, Nathaniel Mellors (UK), Katja Novitskova (EE), Temra Pavlovic, Rustan Söderling (SWE), JCJ Vanderheyden en Hannes Wiedemann (DE). Daan Roosegaarde ontwierp voor ENDLESS LIFE een speciale opstelling van het interactieve landschap DUNE en LOTUS MODEL.

Doornburgh Dialogen
Deze lezing is de laatste van een reeks die hoort bij ENDLESS LIFE, waarin kunstenaars en wetenschappers reflecteren op het aanstaande eeuwige leven. Kunst en wetenschap bieden verschillende perspectieven op de vraag: Als we straks langer of oneindig leven, hoe ziet dat er dan uit? Diverse experts komen aan het woord tijdens de Doornburgh Dialogen, waar u ook in gesprek kunt gaan met de sprekers.

Scroll naar boven