Q&A Gaudeamus Festival

Gaudeamus Festival presenteert vijf dagen ongehoorde harmonieën door aanstormende performers op verschillende locaties in Utrecht. Op de zondag 10 september – de laatste dag van het festival – strijkt Gaudeamus neer op Buitenplaats Doornburgh. Er zijn twee performances, waaronder ‘Ways to listen to a river’ van Nahuel Cano. Aansluitend aan de performance gaat Henk Heuvelmans in gesprek met Nahuel Cano en Ezequiel Menalled (ensemble Modelo62) over het muzikale proces van Ways to listen to a River.

Nahuel Cano – Ways to listen to a river

Wat hoor je als je luistert naar een rivier? Welke geschiedenis en verhalen schuilen erin? De Argentijnse kunstenaar Nahuel Cano, is sinds juli in residentie bij Buitenplaats Doornburgh. Samen met filmmaker Juan Fernández Gebauer en Ensemble Modelo62 volgt hij het poëtische spoor dat rivieren in Argentinië en in Nederland gemaakt hebben. Deze multimediale performance nodigt je uit tot het beluisteren van de stem van deze rivieren.

Nahuel Cano onderzocht de Vecht (Utrecht) en de Limay en Salado (Argentinië). De verschillende thema’s van deze rivieren, zoals menselijk ingrijpen in de natuur, kapitalisme, ecologie, kolonialisme vertaalde hij in Ways to listen to a river. Een performance waarin met muziek, video en zang de verhalen van de rivieren worden verteld. In samenwerking met Residenties in Utrecht en Provincie Utrecht. Lees hier meer over de residentie van Nahuel Cano.

Praktische informatie

Datum: 10 september
Tijd: 15:30 – 16:00 uur
Toegang: gratis

Scroll naar boven