Vier Pasen op Buitenplaats Doornburgh

Tijdens het weekend van Pasen vormt Doornburgh het prachtige decor voor een wandeling, Paaslunch of concert. Geniet van de natuur op de buitenplaats, eet bij DeZusters of ervaar in de priorij het digitale kunstwerk van het innovatieve Japanse collectief teamLab. Bekijk hieronder wat het Paasweekend voor je in petto heeft op Doornburgh.

Openingstijden Paasweekend 2020

Vrijdag 10 april – 10 – 17 uur
Zaterdag 11 april – 10 – 17 uur
Zondag 12 april – 10 – 17 uur
Maandag 13 april – 10-17 uur

Programma

Restaurant DeZusters: Speciaal Paasmenu
Gehele Paasweekend

Paasdiner – vrijdag 10 t/m zondag 12 april
Op 10, 11 en 12 april serveren de chefs van DeZusters een tijdens het diner gerechten in het teken van Pasen.
Uitgebreide Paaslunch – zondag 12 & maandag 13 april
Op 12 & 13 april is er ook een uitgebreide Paaslunch. Onze chefs verrassen met nieuwe smaken en voornamelijk lokale ingrediënten.
Reguliere lunch – vrijdag 10 t/m maandag 13 april
De kleine lunchkaart van DeZusters laat je genieten van een salade, soep of belegd zuurdesembrood. Ook zijn er zoetigheden voor bij de koffie. Reserveren voor de reguliere lunch is niet nodig.


Kunst: teamLab
Gehele Paasweekend

De buitenplaats start het nieuwe seizoen met een digitaal kunstwerk van teamLab, een internationaal kunstcollectief, gevestigd in Tokio. Het kunstwerk beweegt mee met de tijd van de dag. Laat jezelf onderdompelen in de digitale bloemenzee en ervaar hoe de grens tussen kunst en kijker vervaagt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 05a1fb365913fd13683468d23b8cef17db30bef5_1100-1024x682.jpg
teamLab, Continuous Life and Death at the Now of Eternity, 2017, Digital Work, 9 channels, Endless © teamLab, courtesy Pace Gallery

Tijdsvensters – dichters en denkers over tijd
Gehele Paasweekend

In de interviewserie ‘Tijdsvensters’, gemaakt door De Bedachtzamen samen met Anna Peeters, reflecteren verschillende gasten op het begrip tijd. Bekijk interviews met animator Michael Dudok de Wit, filosoof Miriam Rasch en dichter Ingmar Heytze. De serie is gefilmd op Doornburgh en brengt de buitenplaats op een prachtige manier in beeld.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Tijdsvensters_MDdW02_Linda_Bais_LR-1024x684.jpg

Mike Boddé & Ineke van Klinken
zaterdag 11 april – concert

Op zaterdag 11 april komen Maarssenaars Mike Boddé en Ineke van Klinken opnieuw naar Doornburgh, na hun onvergetelijke optreden in november vorig jaar. Boddé is pianist, muzikant en voormalig cabaretier. Ineke van Klinken is zangeres en actrice. Samen brengen zij dit keer het programma Muziek voor de vermoeide reiziger. Vers van de pers: Mike is genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2020 met het nummer ‘Ik dacht dat jij het was‘.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is BuitenplaatsDoornburgh-AnnavanKooij-9242-1024x683.jpg

Ontdek de Priorij
Zaterdag 11 april – rondleiding

Het Paasweekend is een mooie aanleiding om de prachtige priorij van Doornburgh te ontdekken. Om 11.00 start een rondleiding door het markante gebouw. Bezoekers krijgen in deze rondleiding door dit voormalige klooster meer informatie over de bijzondere architectuur en geschiedenis van Doornburgh. De rondleiding is te combineren met een aansluitende lunch bij DeZusters. Reserveren is niet nodig.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 07_Doornburgh_Ossip-1024x768.jpg

Dramma per Musica: muziek voor de passietijd
zaterdag 29 maart – concert

Een vaste waarde in de aanloop naar Pasen: het bijwonen van een passieconcert. Op zondag 29 maart vormt Doornburgh het decor voor een verrassende invulling. De ervaren muzikanten van Ensemble Archipel zijn gespecialiseerd in de muziek uit de renaissance en barok. Op zondag 29 maart voeren zij in de kapel twee minder bekende passiewerken uit; een verrassend alternatief voor de Matthäus-Passion.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2018_Oratorio-haymarket-1024x710.jpg
Scroll naar boven