Johannes Bellinkx

Johannes Bellinkx (België, 1978) is opgeleid als sociaal geograaf en fysiek performer. Zijn werk balanceert tussen performance, live cinema, beeldende kunst en geluidskunst.

Johannes werd opgeleid als sociaal geograaf aan de Universiteit van Amsterdam en als fysiek performer aan de Academie voor Theater en Dans (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Tijdens zijn studie aan de theateracademie ontwikkelde hij al snel een sterke passie voor het maken en ontwikkelen van zijn eigen, onafhankelijke werk waarin hij onze waarnemingssystemen en de (re)constructie van onze omgeving in ons brein in vraag stelt.

Johannes werkt vanuit SoAP Maastricht, een platform voor het werk van diverse kunstenaars met oog voor diegene en datgene waaraan veelal voorbijgegaan wordt in de publieke ruimte. Het werk van Johannes balanceert tussen performance, live cinema, beeldende kunst en geluidskunst. Hij probeert ervaringen te ontwerpen die een filosofisch, politiek of cultureel inzicht tastbaar maken. Om alle zintuigen aan te spreken werkt Johannes samen met kunstenaars uit verschillende disciplines in wisselende samenwerkingen. Johannes ziet het proces van het creëren van een werk altijd als een continu gesprek tussen de verschillende kunstenaars waarmee hij werkt, het publiek dat hij aanspreekt, de betrokken partners en de ruimtes waarin het werk zich bevindt.

Het werk van Johannes is te zien in de tentoonstelling Prikkel.

Scroll naar boven