Daan Roosegaarde: Landschap van de toekomst – UITVERKOCHT

Deze lezing is uitverkocht.

Op vrijdag 4 oktober geeft Daan Roosegaarde een lezing op Buitenplaats Doornburgh. Daan Roosegaarde is een kunstenaar en innovator. Hij denkt met zijn team na over de toekomst; hoe kunnen mensen en technologie worden verbonden om zo de toekomst beter, handiger, schoner, duurzamer en mooier te maken. Tijdens deze lezing neemt Roosegaarde ons mee in zijn wereld.

Roosegaarde is onder andere bekend van Icoon Afsluitdijk en internationale projecten als Waterlicht en Smog Free Tower. Als pionier van het landschap van de toekomst onderzoekt hij het begrip schoonheid. Bezoekers van de lezing kunnen ook de presentatie ENDLESS LIFE bezoeken waarin kunstenaars en wetenschappers reflecteren op het oneindige leven.

Programma

Datum: vrijdag 4 oktober
Aanvang: 17:00 – 18:15 u (inloop 16:30 u)
Toegang: €17,50 regulier / € 12,50 student / € 10,- HKU pas (inclusief entree tentoonstelling)
Aanmelden: Aanmelden via info@buitenplaatsdoornburgh.nl
Voertaal: Nederlands

ENDLESS LIFE
Deze lezing is onderdeel van de presentatie ENDLESS LIFE waarin kunstenaars en wetenschappers reflecteren op het eeuwige leven. Daan Roosegaarde ontwierp voor ENDLESS LIFE een speciale opstelling van het interactieve landschap DUNE en LOTUS MODEL. “Het is één van de meest sacrale settings van DUNE,” aldus Roosegaarde.

Kom iets eerder en ontdek de kunst van ENDLESS LIFE met het werk van verschillende hedendaagse beeldende kunstenaars; Isabelle Andriessen, Sander Breure & Witte Van Hulzen, Daan Couzijn, Robert Glas, Nathaniel Mellors (UK), Katja Novitskova (EE), Temra Pavlovic, Rustan Söderling (SWE), JCJ Vanderheyden, Hannes Wiedemann (DU).

Aansluitend dineren
Na afloop van de lezing napraten boven een bijzondere maaltijd? Ga aansluitend eten bij het restaurant DeZusters in de priorij van Doornburgh. Chefs Roy Wiggers en Niels van Zijl koken tijdens ENDLESS LIFE een uitgebreid vijfgangendiner geïnspireerd op de Japanse kloosterkeuken. Reserveer een tafel via https://dezusters.nl/