Tuinen

Doornburgh ligt aan rivier de Vecht, midden in een grote historische landschapstuin. Maar je vindt op de buitenplaats ook nog drie andere tuinen: de moestuin, de binnentuin en de beeldentuin.

Landschapstuin

Bezoek het prachtige park van Doornburgh, gelegen aan rivier de Vecht. Wandelend over de historische buitenplaats aan de Vecht ontdek je meanderende paden en unieke flora en fauna.

Lees verder

Binnentuin

Met respect voor de architectuur, de bestaande boom en het kruis heeft Karin een nieuwe plattegrond voor de binnenplaats ontworpen. De ingetogen stijl van het gebouw inspireerde haar tot het gebruik van beweging en natuurlijke kleuren. De tuin staat nu symbool voor het nieuwe hart van de priorij.

Lees verder

Moestuin

In de lente van 2022 is er met een team van vrijwilligers begonnen aan het aanleggen van een grote moestuin in het weiland tegenover het klooster. De moestuin zal de biodiversiteit in de tuin vergroten en tevens het restaurant van verse groenten, kruiden en eetbare bloemen voorzien.

Lees verder

Beeldentuin

De Collectie Doornburgh is een kleine, vaste collectie van kunstwerken, die te zien zijn in de priorij en op het buitenterrein. De kunstwerken zijn divers, van zowel gevestigde namen als beginnende kunstenaars, maar hebben gedeelde kenmerken; ze roepen vragen op, verschuiven het perspectief of gaan in gesprek met de architectuur en natuur.

Lees verder

Scroll naar boven