Winterprogramma

Vanaf 1 februari is Buitenplaats Doornburgh weer helemaal geopend. De hele maand is het klooster gratis te bezoeken, je kunt dus heerlijk door de gangen dwalen en genieten van het gebouw in haar sobere pracht. Daarnaast is er een leuk programma met activiteiten voor alle leeftijden met kunst, muziek & prikkelende bijeenkomsten. Lees snel verder!

Kunstenaars aan het werk in de kloostergangen

Het kan zijn dat je bij je bezoek aan het klooster een kunstenaar tegen het lijf loopt. Kunstenaars Joyce OverheulMonika Dahlberg en Wianda Keizer zijn op verschillende plekken in de kloostergangen aan het werk. Hun werk zal vanaf maart ook te zien zijn in de groepstentoonstelling EXODUS.

Monika Dahlberg
Joyce Overheul

Voorleesochtend in de huiskamer

Niets is zo leuk als voorgelezen worden, dus Buitenplaats Doornburgh viert de nationale voorleesdagen met twee voorleesochtenden in de huiskamer. Op woensdag 1 februari en zondag 5 februari tussen 10:30 en 11:00 kun je komen luisteren naar de mooiste verhalen. Aanmelden hoeft niet, schuif gezellig aan! 

PRIKKEL TALK II

Duik de diepte in met Prikkel Talk II. Op vrijdagavond 3 februari is de tweede Prikkel Talk, een reeks “art-science-talks” waarin we verschillende manieren van prikkelverwerking onderzoeken.

Want hoe werkt prikkelverwerking eigenlijk? En kunnen we iets leren van prikkelverwerking bij mensen die bepaalde zintuigen niet hebben, die blind of doof zijn, of juist hypersensitief zijn of een burn-out hebben? Door de combinatie van kunst en wetenschap gaan we proberen dit beter te begrijpen.
Klik hier om een ticket te kopen.

Architectuurrondleiding

Op de 5 en 19 februari is er een rondleiding door het klooster waarbij alles wordt verteld over de architectuur van het gebouw dat in de jaren ’60 werd gebouwd door architect Jan de Jong, volgens de vormenleer van de Bossche School.
Klik hier om een ticket te kopen.

Janne Schra en Laurens Radstake

Luistersessie: Janne Schra & Laurens Radstake

Op zaterdag 11 februari vindt in de kapel van Buitenplaats Doornburgh een bijzondere luistersessie plaats. Zangeres Janne Schra en gitarist Laurens Radstake gaan samen met het publiek iets creëren en ervaren.

De muzikanten verblijven twee weken bij Buitenplaats Doornburgh om te werken aan een nieuw project ‘Now you see it, now you don’t’. Samen met het publiek gaan de muzikanten op zoek naar dat magische moment, naar de eerste vonk van het ontstaan van een melodie. Het wordt een middag die zo intiem is dat je harten kunt horen kloppen.

Klik hier om een ticket te kopen.

Grote rondleiding

Op 12 en 26 februari zijn er ‘grote’ rondleidingen. Deze nemen je mee door de hele geschiedenis van de buitenplaats tot het heden. Het 18e-eeuwse hoofdhuis wordt speciaal voor deze rondleiding geopend
Klik hier om een ticket te kopen.

Scroll naar boven