Kunst & wetenschap

Regelmatig presenteert Buitenplaats Doornburgh prikkelende presentaties op het snijvlak van kunst en wetenschap. Ook zijn in de priorij verschillende kunstwerken uit de vaste collectie te bekijken. We werken met starttijden; reserveer hier je ticket.

Tentoonstelling Het Wilde Oog

Kunstenaarsduo ‘Het Wilde Oog’ presenteert op Buitenplaats Doornburgh een tentoonstelling bestaande uit een fotoserie die op de buitenplaats zelf is gemaakt, een reeks videoperformances en stillevens met rekwisieten in de kloosterruimtes. Hierin zijn uiteenlopende persoonlijkheden in verrassende situaties geportretteerd. De tentoonstelling geeft een nieuwe kijk op het voormalige klooster van Doornburgh.

Lees verder

Duran Lantink – Post Black Friday

Duran Lantink opereert op het snijvlak van kunst en mode en staat bekend om zijn eigenzinnige visie op duurzaamheid. Zijn creaties worden wereldwijd gedragen, onder andere door de zangeressen Janelle Monáe en Billie Eilish. Op Doornburgh bekijk je zijn installatie Post Black Friday.

Lees verder

Stef Veldhuis eerste artist in residence op Buitenplaats Doornburgh

Vanaf 1 september start kunstenaar/componist Stef Veldhuis als eerste artist in residence op Buitenplaats Doornburgh. Hij werkt er een maand lang aan een nieuwe compositie, die geïnspireerd is op de architectuur van de priorij.

Lees verder