Archief tentoonstelling

Archief tentoonstellingen

Buitenplaats Doornburgh presenteert prikkelende tentoonstellingen op het snijvlak van kunst en wetenschap. Ook zijn in de priorij verschillende kunstwerken uit de vaste collectie te bekijken.

Residenties

Sinds 2019 is Doornburgh ook een toevluchtsoord geworden waar we makers uitnodigen om afstand te nemen van het snelle en veeleisende dagelijkse leven en zich te concentreren op hun eigen praktijk. Het werk van de residenten wordt gepresenteerd op de buitenplaats in de vorm van tentoonstellingen, presentaties, artist talks en luistersessies. Kom hier meer te weten over de residenten. 

Eerdere tentoonstellingen

Tentoonstelling Prikkel

Van 6 oktober 2023 t/m 7 januari 2024 bezoek je op Buitenplaats Doornburgh de tentoonstelling Prikkel.

Lees verder

NIEUW WERK

7 oktober 2022 t/m 8 januari 2023 – Buitenplaats Doornburgh presenteert NIEUW WERK, een tentoonstelling waarin drie kunstenaars het werk tonen dat zij tijdens een residentie op de buitenplaats maakten. In het najaar van 2022 zie je NIEUW WERK van residenten Bart Lunenburg, Natalia Ossef en Chae Eun Rhee.

Lees verder

Presentatie Johanna Franco Zapata

30 januari t/m 6 maart 2022 – Artist-in-residence Johanna Franco Zapata presenteert in de rondgang van het klooster een presentatie in ontwikkeling. Gedurende vijf weken nodigt Johanna verschillende kunstenaars uit om in het klooster werk te maken en te presenteren. Het wordt een eclectische accumulatie van uiteenlopende werken. Van 3 t/m 6 maart is de eindpresentatie te bezichtigen.

Lees verder

Robots in Captivity

1 juli 2021 t/m 9 januari 2022 – Op 1 juli opent op Buitenplaats Doornburgh de tentoonstelling Robots in Captivity. De priorij is ingericht als een robot-kennel. Je ontmoet als bezoeker in verschillende ruimtes diverse robots: een drie meter hoge robotarm, een snel lerende robotstem en een robot in een kooi.

Lees verder

Het Wilde Oog

3 september t/m 6 december 2020 – Kunstenaarsduo ‘Het Wilde Oog’ presenteert op Buitenplaats Doornburgh een tentoonstelling bestaande uit een fotoserie die op de buitenplaats zelf is gemaakt, een reeks videoperformances en stillevens met rekwisieten in de kloosterruimtes. Hierin zijn uiteenlopende persoonlijkheden in verrassende situaties geportretteerd. De tentoonstelling geeft een nieuwe kijk op het voormalige klooster van Doornburgh.

Lees verder

teamLab

4 juni t/m 30 augustus 2020 – Ontdek op Doornburgh een kunstwerk van teamLab, een internationaal kunstenaarscollectief gevestigd in Tokio. Het is een digitale bloemenzee die meebeweegt met de tijd van de dag. Met een ticket voor ‘Buitenplaats in bloei’ heb je toegang tot het kunstwerk.

Lees verder

Tentoonstelling: EXODUS

De groepstentoonstelling EXODUS, met o.a. werk van Eva Spierenburg, Antonio Jose Guzman en Monika Dahlberg, was te zien van 24 maart t/m 24 september 2023. De tentoonstelling bevat werk gemaakt in verschillende disciplines, van makers met uiteenlopende achtergronden, en vertelt samen een meerstemmig verhaal.

Lees verder

Vorm aan de Vecht

18 maart t/m 25 september 2022 – In het voorjaar van 2022 opent op Buitenplaats Doornburgh de nieuwe tentoonstelling Vorm aan de Vecht. In deze tentoonstelling zet curator Nicole Uniquole bijzonder erfgoed in een nieuw licht met hedendaagse kunst en design.

Lees verder

Harmonic Dissonance – LIVE experiment

26 februari 2022 – Op zaterdag 26 februari vind er een bijzonder evenement plaats op Buitenplaats Doornburgh. Neurowetenschapper Suzanne Dikker en kunstenaar Mathias Oostrik (DIKKER + OOSTRIK) gaan een live experiment uitvoeren met onze bezoekers.

Lees verder

Stef Veldhuis – Counterpoints

5 t/m 20 juni 2021 – De tentoonstelling Counterpoints van artist-in-residence Stef Veldhuis is te bezichtigen en beluisteren op de buitenplaats.

Lees verder

Duran Lantink – Post Black Friday

3 september t/m 1 november 2020 – Duran Lantink opereert op het snijvlak van kunst en mode en staat bekend om zijn eigenzinnige visie op duurzaamheid. Zijn creaties worden wereldwijd gedragen, onder andere door de zangeressen Janelle Monáe en Billie Eilish. Op Doornburgh bekijk je zijn installatie Post Black Friday.

Lees verder

Tijdsvensters

4 juni t/m 30 augustus 2020 – In filmzaal is de interviewserie ‘Tijdsvensters’ te zien, gemaakt door De Bedachtzamen met Anna Peeters, reflecteren verschillende gasten op het begrip tijd. De serie is gefilmd op Doornburgh en brengt de buitenplaats op een prachtige manier in beeld.

Lees verder

ENDLESS LIFE

13 september 2019 t/m 29 maart 2020 – Is het straks mogelijk om ons leven eindeloos te verlengen? Hedendaagse kunstenaars en wetenschappers verkennen dit thema op Buitenplaats Doornburgh in ‘ENDLESS LIFE. Kunst & wetenschap over het oneindige leven.’

Lees verder

David Bade: een gedeeld hiernamaals

30 maart t/m 5 mei 2019 – David Bade maakt in het voormalige klooster op Buitenplaats Doornburgh een kunstinstallatie. De weekenden voor Pasen kunnen bezoekers meebouwen aan het project.

Lees verder

Een Huis voor de Geest

17 mei t/m 1 september 2019 – Vanaf vrijdag 17 mei is op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen de tentoonstelling Een Huis voor de Geest te bezoeken, over twee toonaangevende architecten van de Bossche School: Dom Hans van der Laan en Jan de Jong.

Lees verder

Transitie

23 september 2018 t/m 3 maart 2019 – Doornburgh opende eind september 2018 haar deuren. Met o.a. de tentoonstelling Cathedral van de Russisch-Nederlandse kunstenaar Masha Trebukova, die plaatsvindt in de voormalige kapel van het klooster en indringend videowerk van de Griekse Janis Rafa.

Lees verder
Scroll naar boven