Kunst & wetenschap

Buitenplaats Doornburgh presenteert prikkelende presentaties op het snijvlak van kunst en wetenschap. Ook zijn in de priorij verschillende kunstwerken uit de vaste collectie te bekijken. We werken met starttijden; reserveer hier je ticket.

Robots in Captivity

Momenteel is op Buitenplaats Doornburgh de tentoonstelling Robots in Captivity te zien. Hierin onderzoekt beeldend kunstenaar Bram Ellens de relatie tussen mens en technologie. Als bezoeker ontmoet je zijn diverse robots, met allen een eigen karakter. In de tentoonstelling en het onderzoekslab verkennen we de vraag: zijn de robots onze dienaars, vrienden of juist onze vijanden?

Lees verder

Eerdere tentoonstellingen

Stef Veldhuis – Counterpoints

Vanaf 5 juni zijn we weer open! De tentoonstelling Counterpoints is nog t/m 20 juni te bezichtigen en beluisteren op de buitenplaats. Op 12, 13 en 19 juni leidt kunstenaar Stef Veldhuis je zelf rond!

Lees verder

Bekijk de mini-documentaire over de tentoonstelling Counterpoints

Kunstenaar/componist Stef Veldhuis verbleef een maand lang in de priorij van Doornburgh als artist in residence. Van 11 december 2020 t/m 28 maart 2021 is het resultaat van zijn residentie te bezichtigen en beluisteren op de buitenplaats. Bekijk hier de documentaire over zijn residentie, de muziek en de tentoonstelling.

Lees verder

Tentoonstelling Het Wilde Oog

Kunstenaarsduo ‘Het Wilde Oog’ presenteert op Buitenplaats Doornburgh een tentoonstelling bestaande uit een fotoserie die op de buitenplaats zelf is gemaakt, een reeks videoperformances en stillevens met rekwisieten in de kloosterruimtes. Hierin zijn uiteenlopende persoonlijkheden in verrassende situaties geportretteerd. De tentoonstelling geeft een nieuwe kijk op het voormalige klooster van Doornburgh.

Lees verder

Duran Lantink – Post Black Friday

Duran Lantink opereert op het snijvlak van kunst en mode en staat bekend om zijn eigenzinnige visie op duurzaamheid. Zijn creaties worden wereldwijd gedragen, onder andere door de zangeressen Janelle Monáe en Billie Eilish. Op Doornburgh bekijk je zijn installatie Post Black Friday.

Lees verder

teamLab – digitaal kunstwerk

Ontdek op Doornburgh een kunstwerk van teamLab, een internationaal kunstenaarscollectief gevestigd in Tokio. Het is een digitale bloemenzee die meebeweegt met de tijd van de dag. Met een ticket voor Buitenplaats in bloei heb je toegang tot het kunstwerk.

Lees verder

Tijdsvensters

In filmzaal is de interviewserie ‘Tijdsvensters’ te zien, gemaakt door De Bedachtzamen met Anna Peeters, reflecteren verschillende gasten op het begrip tijd. De serie is gefilmd op Doornburgh en brengt de buitenplaats op een prachtige manier in beeld.

Lees verder

ENDLESS LIFE – kunst en wetenschap over het oneindige leven

GESLOTEN – Is het straks mogelijk om ons leven eindeloos te verlengen? Van 12 september 2019 t/m 29 maart 2020 verkennen hedendaagse kunstenaars en wetenschappers dit thema op Buitenplaats Doornburgh in ‘ENDLESS LIFE. Kunst & wetenschap over het oneindige leven.’

Lees verder

Een Huis voor de Geest: Architectuur van Dom Hans van der Laan & Jan de Jong

Vanaf vrijdag 17 mei is op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen de tentoonstelling Een Huis voor de Geest te bezoeken, over twee toonaangevende architecten van de Bossche School: Dom Hans van der Laan en Jan de Jong.

Lees verder

David Bade: een gedeeld hiernamaals

David Bade maakt van 30 maart t/m 5 mei in het voormalige klooster op Buitenplaats Doornburgh een kunstinstallatie. De weekenden voor Pasen kunnen bezoekers meebouwen aan het project.

Lees verder

Masha Trebukova – Cathedral

In de serie Cathedral verbeeldt Masha Trebukova verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. De aangrijpende monoprints zijn geïnspireerd door 11de en 12de eeuwse Romaanse sculpturen.

Lees verder

Janis Rafa

A Sign of Prosperity to the Dreamer van video-kunstenaar Janis Rafa is een ongemakkelijke bejubeling van het dode, niet-menselijke lichaam.

Lees verder

Dikker + Oostrik

De installatie Harmonic Dissonance van Dikker + Oostrik behandelt thema’s als afhankelijkheid en zeggenschap binnen computergestuurde sociale netwerken.

Lees verder