Expo

Tentoonstelling ENDLESS LIFE

ENDLESS LIFE, kunst en wetenschap over het oneindige leven

t/m 29 maart 2020

Is het straks mogelijk om ons leven eindeloos te verlengen? Verschillende wetenschappers beweren van wel. Wat betekent dat voor onze manier van leven? Van 12 september 2019 t/m 29 maart 2020 verkennen hedendaagse kunstenaars en wetenschappers dit thema in de priorij van Doornburgh in de tentoonstelling ‘ENDLESS LIFE. Kunst & wetenschap over het oneindige leven.’ Naast de tentoonstelling delen toonaangevende experts in lezingen hun kennis over het eeuwige leven.

Binnenkort

Lezing: René ten Bos & Eva Meijer – Hoe overleven we de extinctie?

Op zaterdag 18 januari komen filosoof René ten Bos, voormalig Denker des Vaderlands en filosoof/kunstenaar Eva Meijer naar Doornburgh. Deze twee denkers hebben uitgesproken visies op de slinkende biodiversiteit en de mogelijke ondergang van het leven.

De rijkdom van diersoorten en plantensoorten slinkt onrustbarend, als gevolg van menselijk handelen. Ook het menselijk voortbestaan staat op het spel, zo bleek uit een recent VN rapport. ENDLESS LIFE krijgt daarom in deze tweede Doornburgh Dialoog een vraagteken: Endless Life? Zijn we inderdaad bezig het leven op aarde kapot te maken, of zijn dit de zoveelste overtrokken doembeelden? Kom ook en spreek mee!